1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Köy peyniri ne kadar sağlıklı? Uzmanlardan önemli uyarılar!

Köy peyniri ne kadar sağlıklı? Uzmanlardan önemli uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gamze NAR / HERKES DUYSUN  – BURSA (İGFA) – Son yıllarda doğal beslenmeye olan ilgi hızla artarken, köy peyniri de özellikle sağlıklı ve katkısız gıda arayanların gözdesi haline geldi. Uzmanlar, her doğal ürün gibi köy peynirinin de dikkatle tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki köy peyniri alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevaplar…

DOĞAL AMA RİSKLER BARINDIRABİLİR

Köy peynirinin, katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilmesi, sağlıklı beslenme açısından tercih edilmesinde büyük bir etken olsada  peynirin üretim ve saklama koşulları bu noktada kritik bir öneme sahip oluyor.  Hijyenik olmayan şartlarda yapılan üretimlerin ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini belirten Uzmanlar, “Köy peyniri, doğru koşullarda yapılmadığında zararlı bakterilere açık hale gelir. Özellikle taze sütle yapılan peynirlerde pastörizasyon eksikliği, peynirde listeria ve salmonella gibi tehlikeli mikroorganizmaların oluşmasına neden olabilir.” diyorlar

Köy peynirlerinin genellikle yüksek tuz içerdiğini ve bunun özellikle tansiyon hastaları için risk oluşturduğunu vurgulayan Uzmanlar, “Köy peynirleri çoğu zaman evde üretilip uzun süre dayanması için fazla tuz içeriyor. Bu da aşırı tuz tüketimine yol açarak, böbrek ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir” diyorlar.

Köy peyniri ne kadar sağlıklı? Uzmanlardan önemli uyarılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çerkezköy Rehberi | Çerkezköy Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin