1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzmanından ağız kokusuna karşı tavsiyeler

Uzmanından ağız kokusuna karşı tavsiyeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL (İGFA) – Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, sahurda maydanoz, nane, zencefil ve yeşil çay gibi besinleri tüketmenin ağız kokusunu önleyebileceğini belirtti.

“Ağız kokusu diş, diş eti ve mide rahatsızlıklarından dolayı oluşur” diyen Dr. Çetin, ağız kokusunu önlemeye yönelik tavsiyelerini şöyle sıraladı:

  • İftar ve sahurda olmak üzere mutlaka dişlerimizi fırçalamamız, diş ipi ve ağız solüsyonları kullanılması gerekir.
  • Maydanoz, nane, zencefil, yeşil çay, ada çayı ve karanfil özlü tüketimler ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.
  • Çok sıcak ya da çok soğuk içeceklerin ağız kokusunu tetikleyeceğinden daha ılık tüketilmesine dikkat edilmeli.
  • İftar ve sahurda pastırma, sucuk, soğan, sarımsak gibi kokuyu artıracak besinlerden uzak durulmalı.
  • İftarda yemeklerin yanında limonlu su tüketin.
  • Sahurda bol bol su tüketin.

Kaynak: (İGFA) İnternet Gazetecileri Haber Ajansı

Uzmanından ağız kokusuna karşı tavsiyeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çerkezköy Rehberi | Çerkezköy Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin